joi, 3 noiembrie 2011

Lasati dinozaurii sa piara!

Nu eram o feminista in sensul propriu. Nu voiam egalitate cu barbatii, si le recunosteam acestora niste competente pe care femeia nu le are in dotare. Nu vociferam despre drepturile femeilor si mi se pareau un pic grosolane cele care o faceau. Toate astea pana cam acum un an, cand am realizat ca adunasem multe frustrari din cauza ca eram tratata ca o femeie cand voiam sa fiu tratata ca o persoana, ca un specialist in domeniul meu, ca un om. Cum am zis si pe facebook, “never been a feminist, but life has forced me to act like one”.
Sa revenim la dinozauri… chiar ieri am intalnit unul.M-a invitat prietena asta sa bem ceva la ea acasa, pe la ora 6 cand se intorcea de la lucru. Acolo o astepta dinozaurul cu o falca in cer si una in pamant ca nu-i adusese paltonul de curatatorie; el “scapase” de la munca cu cel putin trei ore mai devreme, dar asta nu conta.
Cred ca totul tine de capacitatea de adaptare. E adevarat ca mii de ani barbatul mergea toata ziua la vanat si femeia avea grija de casa, de pestera, de bordei, ma rog…  Revolutia industriala a schimbat toate astea cand banii au devenit mai  importanti decat inainte si femeia s-a adaptat repede: a iesit din casa si a inceput sa castige bani, pastrandu-si insa vechile indatoriri casnice. Si-asa a pus dinozaurul pe respiratie artificiala; parca se incapataneaza sa aiba neaparat un dinozaur pe langa casa. Stiti totusi povestea, nu? E doar o chestiune de timp… unii se vor adapta, transformandu-se in gainuse, dar multi vor pieri.
D-aia zic... lasati natura sa-si urmeze cursul, nu mai hraniti dinozaurii, dragi sotii, amante, prietene si mai ales, mame! Nu-i mai cresteti dinozauri, dati-le o sansa mai buna in viata! Invatati-i sa-si faca un ceai, un ou, un cartof.. sa foloseasca masina de spalat, acul de cusut si prajitorul de paine. Aratati-le si drumul la curatatorie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu